Hoe werkt een kledingbak en wat gebeurt er met ged
kledingbak

Wat zijn verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

In kledingcontainers is het niet toegestaan om kapotte of vervuilde kledingstukken te deponeren. Ook schoenen zonder bijpassend paar of met ontbrekende zolen worden niet geaccepteerd. Daarnaast is het belangrijk om geen natte kleding in de container te gooien, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming en de kleding onbruikbaar maakt.

Verboden items in kledingcontainer

Naast kledingstukken zijn ook textielresten, zoals versleten handdoeken en beddengoed, niet geschikt voor de kledingcontainer. Daarnaast dienen accessoires zoals tassen, riemen en hoeden apart ingeleverd te worden. Elektronica en andere niet-textiel producten horen eveneens niet thuis in de kledingcontainer. Het is belangrijk om deze richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat de ingezamelde kleding gerecycled kan worden.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen kledingstukken worden gedeponeerd, zowel schoon als kapot. Ook schoenen, accessoires zoals tassen en riemen, beddengoed en handdoeken zijn toegestaan.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om natte of vervuilde kleding in een kledingcontainer te deponeren, evenals tapijten, matrassen en ander grof afval. Daarnaast dienen elektronica en gevaarlijke stoffen niet in de kledingcontainer te worden achtergelaten.

Waar kan ik gebruikte kleding inleveren

Wat zijn de toegestane items voor donatie in de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Toegestane items voor donatie

In de kledingcontainer van het Leger des Heils kunnen kledingstukken worden gedoneerd, zoals broeken, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Niet toegestane items

Niet toegestane items voor donatie zijn onder andere kapotte kledingstukken, beddengoed, knuffels en schoenen zonder bijpassend paar. Het is belangrijk om alleen schone en bruikbare kleding te doneren om de mensen in nood goed te kunnen helpen.



Meer info: Textiel doneren

Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?



Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?

Voor het afgeven van oude kleding zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je terecht bij kledinginzamelpunten in supermarkten, kledingwinkels, of bij kringloopwinkels. Daarnaast organiseren veel gemeentes ook speciale inzamelacties waar je jouw oude kleding kunt afgeven.

Wat gebeurt er met mijn oude kleding?

De ingezamelde kleding wordt vervolgens gesorteerd. Kleding in goede staat kan worden verkocht in tweedehandswinkels of worden gedoneerd aan goede doelen. Kleding die niet meer draagbaar is, wordt gerecycled tot nieuwe materialen of gebruikt voor bijvoorbeeld isolatiemateriaal. Op deze manier wordt jouw oude kleding op een duurzame manier hergebruikt.

Waar kan ik mijn oude kleding afgeven